woon- werkverkeer met de fiets

(Last Updated On: 05/09/2019)

Het woon- werkverkeer met de fiets is hier nog niet aan bod gekomen. De fiets is tenslotte een vervoersmiddel waarmee bijna iedereen zich vlot kan verplaatsen over korte afstanden en dus ook voor woon- werkverkeer.

woon- werkverkeer met de fiets
woon- werkverkeer met de fiets

fiets wint terrein voor woon- werkverkeer

Het gebruik van de fiets voor de verplaatsingen naar en van het werk is de laatste jaren in populariteit gestegen. Volgens de mobiliteitsbarometer van Acerta is er een stijging van 2% voor het jaar 2018. 26,4% gebruikt de fiets voor het woon- werkverkeer. Dit kan ook in combinatie met het openbaar vervoer of auto zijn.
14% van de werknemer doet al zijn verplaatsing met fiets.
De opwarming van het klimaat zal hier wel een rol in spelen. Meer en meer mensen willen wel die kleien bijdragen leveren die nodig zijn voor de toekomst.

elektrische fiets vergroot bereik

De Elektrische fiets is alomtegenwoordig op de fietsenmarkt en zorgt er ook voor dat meer mensen langere verplaatsingen maken met de fiets. Er is zelfs gebleken dat eigenaars van een elektrische fiets vaker de fiets boven de auto verkiezen. Het maakt langere verplaatsingen van en naar het werk ook aangenamer en minder vermoeiend. Je moet minder inspanning leveren om dezelfde verplaatsing te maken. Zeker bij tegenwind zal de elektrische fiets voor een aangename fietservaring zorgen.

met z’n allen op de fiets naar het werk

Er is echte nog veel werk aan de winkel. 26% van de verplaatsingen is nog altijd veel minder dan het gebruik van de auto. Veel van die verplaatsingen voor woon- werkverkeer zijn ook perfect te doen met de fiets. Al dan niet een elektrische fiets.
De overheid kan hier zeker toe bijdragen door de fietsvergoeding en de juiste infrastructuur te voorzien. De fietsostrade zijn al een hele grote stap in de juiste richting. Op vlak van lokale fietspaden kan er nog heel veel vooruitgang geboekt worden.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën