zaden- en notenbrood GCN style

(Last Updated On: 14/05/2020)

Een zaden- en notenbrood op basis van een recept ook te vinden op de website van GCN. Hannah Grant zette me op de juiste weg met dit recept dat ik per toeval tegen kwam op Youtube. The Global cycling network is dus niet alleen goed voor trainingstips of de in’s en out’s van de wielerwereld te volgen.

zaden- en notenbrood
zaden- en notenbrood

zaden- en notenbrood

Dit zaden- en notenbrood bevat geen melkproducten en is echt heel eenvoudig te maken. Het klaar maken en mengen van de ingrediënten neemt niet veel tijd in beslag en bovenal, ik vind dit een heerlijk om te eten.
De hoeveelheid calorieën is wel aanzienlijk maar met heel weinig tot bijna geen koolhydraten.  Een dikke plus voor wie een koolhydraat arm of een keto dieet aan het volgen is.

Bewaren van het afgewerkte product kan best in de ijstkast. Je kan ze zo en dag of vijf bewaren.

Ingrediënten

  • 30 gram Amandelschijven
  • 10 gram Chiazaad
  • 30 gram Walnoten
  • 15 gram Lijnzaad
  • 40 grams Zonnebloempitten
  • 80 gram Pompoenpitten
  • 20 gram Olijfolie
  • 2 eieren

Dit is de samenstelling die ik gebruikt heb bij mijn eerste zaden- en notenbrood. De verhoudingen van zaden en noten kan je zeker aanpassen aan je eigen voorkeur. Andere zaden zijn ook een optie.
Ik heb enkel rekening gehouden met  per 100 gram één ei te gebruiken.

Zaden- en notenbrood op GCN

Bereidingswijze zaden- en notenbrood

voedingswaarde zaden- en notenbrood
voedingswaarde zaden- en notenbrood

De bereidingswijze van dit zaden-en notenbrood is erg eenvoudig. Verwarm de oven al voor op 160°C.
Doe alle zaden en noten in één  kom en in een andere kom meng je de eieren en de olijfolie. Breng dan alles samen en meng goed. Eventueel kan je ook nog zout, peper of andere kruiding toevoegen.

Doe het mengsel in een bakvorm. Gebruik bakpapier of een siliconen bakvorm. Druk het mengsel goed aan en plaats in de oven gedurende 40 à 45 minuten. Ga na een half uurtjes als eens kijken. Als het broodje stevig aanvoelt is het klaar om uit de oven te komen.

Laat afkoelen op een rooster voor ze in de gewenste porties te verdelen. De voedingswaarde per portie in de tabel weergegeven is bij het versnijden in 12 gelijke porties.

Dit recept is voor een klein broodje wat misschien nog niet zo slecht is aangezien het heel calorierijk is. Bewaren kan je best in de vriezer. voor het deel dat je niet binnen de twee dagen opeten.

Nog opmerkingen, vragen of aanvullingen bij dit artikel dan kun je die in de reacties onder vermelden.

Andere opmerkingen, een idee voor een artikel of wil je zelf een artikel schrijven dan mag je dit melden via het contactformulier.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën