Zomergevoel in januari

(Last Updated On: 28/01/2019)

Een zomergevoel in januari is op zich niets speciaal als je je op een zonnige locatie zoals Gran Canaria of op de het zuidelijke halfrond bevindt. Mijn zomers gevoel overviel me echter in de zetel op een regenachtige zondag in januari om 11 uur ’s avonds. Oorzaak van dit gevoel van de uitzending van de ronde van San Juan op Eurosport.

Vuealta San Juan - zomergevoel in januari
Vuealta San Juan – zomergevoel in januari

Een nieuw wielerseizoen gaat van start

Als kind herinner ik me heel goed dat het eerste lentegevoel van het jaar de uitzending was van Milaan – San Remo. Gisteren overviel me dus een gelijkaardig gevoel in de late uurtjes tijdens de uitzending van de Vuelta San Juan in Argentinië. Argentinië ligt in het zuidelijke halfrond en daar is het dus nu ook wel echt zomer.

De eerste wegwedstrijd die ik live kijk in 2019 is dus de eerste rit van de ronde van San Juan. Natuurlijk heeft Australië de spits afgebeten maar daar heb ik geen live beelden van gezien.
Ene Remco Evenepoel maakte in Argentinië zijn profdebuut en ik zou liegen dat dit geen reden was om te kijken maar de hoofdreden is toch gewoon om de koers te kunnen kijken.

Het was zeker niet de meest spannende koers die ik al ooit gezien heb. Ver van dat zelfs. Een massasprint die gewonnen wordt door Gaviaria. Niet echt een onverwachte winnaar. Gaviaria is dan ook leider en (voorlopig) eigenaar van de witte trui,

Overaanbod aan koers?

Is er geen overaanbod aan koers op TV?
Voor mij niet. Ik zou elke dag wel koers kunnen kijken. Ik vind het juist leuk dat je nu de kleinere koersen ook kan volgen. De koppen in de krant of samenvattingen zijn nu volwaardige wedstrijden geworden. Natuurlijk is niet elke koers even spannend maar dan heb je toch een rustmoment in het drukken bestaan gehad tijdens het kijken.

Het zou wel heel spijtig zijn dat bepaalde koersen enkel nog te zien zullen zijn op betaalzenders. Ik vrees dat dit met de tijd wel meer en meer zal gebeuren. Geld moet rollen zeker en uitzendrechten kunnen een aardige som opleveren. Ik hoop dan wel dat het gros van de inkomsten naar de acteurs van het spektakel zal gaan en niet naar de zakenmensen langs de zijlijn.

Laat die koersen dus maar komen. Hoe meer hoe liever. Om te beginnen ga ik vanavond naar de tweede rit van de Vuelta San Juan kijken.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën