Zwift en de Olympic Virtual Series

Olympic Virtual Series - OVS in samenwerking met Zwift
(Last Updated On: 23/04/2021)

Zwift en de UCI zullen samen werken met het IOC (Internationaal Olympisch Comité). De Olympic Virtual Series is de eerste keer dat het IOC ook virtuele sporten zal organiseren. Volgens de olympische gedachte worden er meerdere virtuele wedstrijden georganiseerd waaraan iedereen mee kan doen.

Welke sporten nemen deel aan de OVS?

Naast het fietsen dat in samenwerking met de UCI en Zwift zal doorgaan kan je ook nog een aantal andere sporten verwachten.

  • Roeien
  • eBaseball Powerful Pro Baseball 2020
  • Zeilen – Virtual Regatta
  • autosport – Gran Turismo

Het gaat dus niet alleen om disciplines waar fysieke inspanning verreist is. Een aantal event vallen echt onder het gamen. Het IOC wil via deze events een nieuw publiek bereiken.

Alle wedstrijden zullen te volgen zijn via het olympicchannel.

Kan iedereen deelnemen aan de Olympic Virtual Series?

De wedstrijden in Zwift zullen toegankelijk zijn voor iedereen. Je kan dus zelf deelnemen aan een olympische wedstrijd en deel uitmaken van de Olympische gedachte. Hoe deze wedstrijden vorm krijgen, is nog even afwachten. Eind mei zal Zwift communiceren over de wedstrijden die het zal organiseren. Het kunnen wedstrijden zijn maar ok groepsritten samen met een ex olympische atleet.

Wanneer gaan de Olympic Virtual Series door.

De OVS worden georganiseerd naar aanleiding van de spelen in Tokyo 2020 die met een jaartje vertraging plaats zullen vinden. De OVS in Zwift zal doorgaan van 1 juni tot en met 27 juni 2021.

Nieuwe Olympische kaart of wereld in Zwift?

Er doet een gerucht de ronde dat naar aanleiding van de spelen in Tokyo er een nieuwe kaart of wereld beschikbaar zou worden in Zwift. Door het uitstellen van de Olympische spelen is deze kaart nog niet uitgebracht. Misschien wordt de nieuwe kaart geïntroduceerd voor de OVS en zijn er nog wt extra wegen beschikbaar in Zwift.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën