Zwift organiseert de virtuele Ronde van Frankrijk

Virtuele Ronde van Frankrijk
(Last Updated On: 23/12/2020)

De Ronde van Frankrijk zal maar starten eind augustus maar de virtuele Ronde van Frankrijk zal wel doorgaan via Zwift. De start is op 4 juli met een rit op Watopia. Het is geen echte Ronde van Frankrijk maar beter dan geen.

Virtuele Ronde Van Frankrijk voor mannen en vrouwen

De Virtuele Ronde van Frankrijk doet al beter dan de echte versie door zowel voor mannen als vrouwen te organiseren.
Bij de deelnemers voor de mannen zitten Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal en Greg Van Avermaet.
Marianne Vos, Chloé Dygert Owen, Kirsten Wild and Anna Van der Breggen zullen dan al zeker deelnemen in de vrouwenwedstrijd.
Beiden rijden dezelfde ritten gespreid over 3 weekends met start op zaterdag 4 juli.

De vrouwen rijden voor de mannen en alle wedstrijden zijn live te volgen via internet. Voor Nederland zal NOS een uitzending verzorgen en in België de VRT.

Klassementen per ploeg

Zoals in de echte Ronde van Frankrijk is er ook een klassement voorzien. Deze worden opgesteld per ploeg. net zoals in de echt Ronde van Frankrijk is er een algemeen, berg, punten en jongerenklassement. Voor elk klassement zijn er punten te verdienen per ploeg. Van de ploeg die één van de klassementen aanvoert mag één renner in de leiderstrui van dat klassement starten. De ploegen moeten renners vervangen. Bij de mannen mag elke renner maximaal aan 3 etappes en de vrouwen 4 etappes deelnemen.

De Virtuele Ronde van Frankrijk vertoont dus wel wat verschillen ten opzichte van de echte versie. Er kan tactisch gekozen worden wie welke etappe van de ploeg zal rijden.

Zes ritten in drie weekends voor de virtuele Ronde van Frankrijk

In het totaal worden er zes ritten gereden in drie opeenvolgende weekend met aanvang op 4 juni.

het eerste weekend gaan de ritten door op watopia. Zaterdag 4 rondjes van de Hilly route reverse wat de rit op 36,4 km brengt.
Zondag 5 juni de Watopia mountain route over 29,5 km.

het tweede weekend gaat door in de nieuwe kaart van Frankrijk die enkel beschikbaar is voor events. Zaterdag 11 juli op de vlakke France R.V.G. route die 24 km lang is en twee keer gereden wordt. De volledig rit is dan 48 km.
Zondag volgt dan een heuvelachtige rit op France Casse-Pattes Route. De route gaan ze twee maal rijden en dat brengt de afstand op 45,8 km.

het slotweekend gaat door in de kaart van Frankrijk en die nieuwe kaart van Parijs.
Zaterdag staat er een bergrit op het programma. Deze rit loop over de France La Reine Route die de beklimming van de virtuele Mont-Ventoux. de aankomst ligt niet op de top maar aan Chalet-Reynard. In de echt Ronde van Frankrijk was dit ook het geval in de editie waar Thomas De Gendt won en Chris Froome zich een loper waande. Die rit was wel wat langer dan de 22,8 km die nu zullen gereden zijn aan de aankomst.
Zondag volgt dan het slot met de traditionele rit in Parijs. De route is de Paris Champs-Elysées Route met natuurlijk aankomst op de Champs-Elysées. de renners moeten 6 rondjes rijden.

Ook de liefhebber komt aan zijn trekken.

Als je een gebruiker bent van Zwift kan je elk van de drie weekends deelnemen aan een virtuele L’Etape du Tour de France.

L’Etape du Tour de France wordt elke jaar georganiseerd op het parcours van een rit in de Ronde van Frankrijk. Door de gezondheidscrisis gaat deze nu ook maar door in september. Niet getreurd want er is dus nu ook de virtuele versie.

Elk weekend heb je de kans één route te rijden. Weekend 1 vanaf 4 juli is in Watopia maar vooral het tweede en derde weekend zijn interessant omdat ze de gelegenheid bieden in de nieuwe kaart van Frankrijk te rijden.
Het weekend van 11 juli op de France Casse-Pattes Route en het weekend van 18 juli op de France Ven-Top Route met de virtuele Mont-Ventoux.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën