Zwift Pace Partners krijgt update

Zwift Pace Partners Coco Cadence
(Last Updated On: 11/12/2020)

Zwift Pace partners heeft een update gekregen. De nog niet zo heel lang gelanceerde pace partners maken deel uit van het Futureworks programma. Hierin worden nieuwe onderdelen van Zwift ontworpen en getest. Pace Partners heeft een aantal aanpassingen gekregen die het onderdeel nog beter maken.

Zwift Pace Partners 2.0

De Zwift pace partners hebben dus een update gekregen die is ingevoerd met de update van 28 september. Een aanpassing die al voor de update was ingevoerd maakte al de pace partners altijd beschikbaar. Dit is al een grote vooruitgang. Je moet dus geen rekening meer houden met wanneer welke pace partner ter beschikking is.

De pace partners hebben ook allemaal een aanduiding gekregen zoals de een groepsleider in de groepsritten. Dit maakt het gemakkelijker de plek van de pace partner te volgen. Elke pace partner heeft een eigen kleur.

Coco Cadence
Coco Cadence

Bij het aanmelden bij de pace partner heb ju nu de keuze uit alle vier de pace partners.

  • Amelia Anquetil: 4 W/kg – kleur = rood
  • Bowie Brevet: 3.2–3.9 w/kg – kleur = groen
  • CoCo Cadence: 2.5–3.1 w/kg – kleur = blauw
  • Diesel Dan : 2.4 w/kg and below – kleur is geel

Op elk moment van de dag is er dus de mogelijkheid aan te sluiten bij een groep die het tempo rijdt dat je op dat moment wil rijden.

Aanpikken bij een pace partner tijdens het rijden.

Je kan nog altijd bij het kiezen van een route aansluiten bij een pace Partners. Je komt dan dadelijk terecht in de buurt van de pace partner en je krijgt ook gedurende een korte periode ondersteuning om gemakkelijker aan te kunnen sluiten bij de groep.

Je kan ook aansluiten bij een groep tijdens het rijden. Je moet dan wel even opletten om een groep te spotten en je snelheid een beetje opvoeren om in de groep te kunnen blijven. Eens je binnen de juiste afstand zit van de pace partner zal je ook alle meldingen zoals afstand tot pace partner te zien krijgen. Om de groep tijdig te spotten kan je best de minimap rechts boven in het oog houden of zoeken naar de aanduiding boven de pace partner die vanop grotere afstand een lichtstraal wordt net al bij een groepsrit.

Extra drops als beloning met Zwift pace partners

Een nieuw onderdeel van de Zwift pace partners zijn de extra drops die je krijgt naarmate je langer binnen een bepaalde afstand van de pace partner blijft. Het is een goede motivatie om niet vooruit te rijden of net dat beetje extra te geven om te blijven volgen.

Je moet steeds binnen de 7 meter van de pace partner blijven om deze extra drops te kunnen krijgen. Hoe langer je binnen deze afstand blijft hoe meer extra drops je krijgt.

Zwift Pace Partners - Stay with pace partner
Zwift Pace Partners – Stay with pace partner

Hoe werken de extra drops en pace partners.

IN het kadertje met de snelheid en afstand kan je de vooruitgang volgen van de extra drops die je verdient. Bij het straten en gedurende de eerst 5 minuten dat je binnen de 7 meter blijft geeft deze één aan. Naarmate de tijd vordert kleurt de vooruitgang meer blauw.

Na de 5 minuten zal het getal veranderen in 1,2. Je krijgt nu 20% extra drops. Weer 5 minuten verder ga je naar 1,4 en krijg je 40% extra drops. Zo gaat het verder naar 1x,6, x1,8, x2 en uiteindelijk 2,5. Je bent dan 35 minuten aan het rijden binnen de gewenste afstand van de pace partner.
Je krijgt nu nog 2,5 minuten x2,5 drops en dan start je terug bij 1.

Ga je verder weg dan 7 meter bij de pace partners dan moet je terug van 1 straten.

Waarschuwing om binnen de afstand te blijven.

Om je te helpen binnen de vereiste afstand te blijven krijg je een waarschuwing. Deze krijg je al als je 1 meter verwijderd bent van de pace partner. 1 meter maakt niet veel uit maar bij 6 meter moet je wel echt gaan opletten. Of je moet vertragen, of je moet versnellen.

Ondanks dat de pace partner een vast tempo heeft zal je merken dat je positie binnen de groep niet gelijk blijft zelfs bij een heel gelijkmatig tempo. Dit is te wijten aan de draft binnen de groep. Je zal af en toe moeten versnellen of vertragen om kort bij de pace partner te blijven.

Dit is een goede oefening om je plaats te leren behouden binnen een groep. Dit is een belangrijk onderdeel van het wedstrijd rijden in Zwift. Je wil ergens halverwege de groep zitten om zoveel mogelijk voordeel van de groep te hebben en zo weinig mogelijk energie te gebruiken.

Beelden zegen meer dan woorden.

Omdat beelden zeggen dan woorden een film van een ritje met de Pace Partner. In dit geval is het Coco Cadence de Pace Partner.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën