Zwift Preferences – meer controle over zwift

(Last Updated On: 24/05/2020)

Zwift preferences geeft je meer controle over zwift en niet allen over de wereld of kaart waarin je gaat rijden.  Zwift prefences is een tool ontworpen door Zwifthacks en staat los van zwift. Je kan zwift prefences downloaden en instaleren. Zwift preferences is ontworpen voor windows maar er is nu ook een versie voor macOS ZwiftPref genaamd. Die kan je ook vinden op de website van Zwifthacks.
Deze tool is een echte aanrader en maakt zwift nog een stuk interessanter.

Kies de kaart die je wil in zwift
Kies de kaart die je wil in zwift

Zwift Preferences instaleren.

Zwift Preferences is gemakkelijk hier te downloaden.  Het kan zijn dat windows bij het installeren een waarschuwing geeft. Dit mag je gewoon negeren en verder gaan met de installatie.
Ziezo dat is het installeren achter de ruk.

Bepaal zelf in welke kaart je gaat rijden of lopen.

Na het opstarten krijg je onderstaand scherm te zien en merk je al dadelijk dat het niet alleen de kaart is die je kan aanpassen of kiezen.
Je kunt hier ook de trainer effect of hoe realistisch de hellingen zullen aanvoelen instellen. Als je een Neo hebt, kun je de road feel hier ook op en af zetten.

zwift preferences – meer controle over zwift

Naast deze opties zie je de twee “Guest worlds” die op het ogenblik in gebruik zijn. Wil je graag in een andere kaart rijden dan kun je de “Base world” aanpassen. Normaal is dit altijd Watopia, maar je kunt nu kiezen uit al de andere behalve Crit City en Bolonga TT die alleen beschikbaar zijn voor events.
Rechts van de keuzen voor de kaarten kun je voor elke wereld of kaart een parcours selecteren. Dit kan zowel voor fietsen als lopen.
Nog even submit aanklikken en bij het opstarten van Zwift zal je de gekozen kaart kunnen selecteren.
De keuzes die je maakt passen het prefs.xml bestand aan dat bij je documenten staat in het mapje van zwift.

Meer opties in Zwift Preferences

Je kunt nog veel meer aanpassen dan alleen de kaart waarin je zal rijden.
In een tweede tabblad kun je nog allerlei zaken bepalen. De afmeting van het venster waarin zwift wordt geopend of schermvullend.
Aanpassen van de verschillende volumes.
De werking in de work out mode, powersmothing en zo zijn er nog enkele.
Bovendien kun je in een volgend tabblad zien welke toestellen er verbonden zijn met zwift en je kunt ze ook ontkoppelen.

De instellingen die je hier maakt gelden wel alleen op de pc waarop je de aanpassingen doet. Dit is omdat je de prefs.xml aanpast van die bepaalde installatie van zwift.

zwift preferences - nog meer intellingen
zwift preferences – nog meer intellingen

Zwifpref voor macOS

Ik ben geen gebruiker van macOS en kan dus deze versie niet bespreken. Hij is ook wel te downloaden op de website van zwifthacks.
Aan de screenshots te zien heeft het dezelfde opties als de versie voor windows.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën