Zwiftpower – toptool voor zwifters

zwiftpower een overzicht van de geplande en gereden events
(Last Updated On: 04/01/2021)

Zwiftpower is hier al wel eens ter sprake gekomen in de berichten over wedstrijden. Het is een toptool voor elke Zwifter en niet alleen zij die wedstrijden rijden. Alle zwifters die wel iets met cijfertjes hebben zullen deze tool zeker waarderen.

Wil je weten hoe je moet aanmelden voor Zwiftpower? Spring dan dadelijk naar Aanmelden bij Zwiftpower

Zwiftpower als uitslagenbord

Zwiftpower was en is nog altijd de beste plek om alle uitslagen te bekijken van de verreden wedstrijden op Zwift. De racende zwifter kan gaan kijken wat zijn uitslag was in een wedstrijd waaraan hij heeft deelgenomen. Je krijgt deze wel te zien na afloop van de wedstrijden sinds kort ook in het overzicht van je activiteiten in de vernieuwde Zwift Companion 3.0. In deze uitslagen zijn alle racers opgenomen en wordt geen rekening gehouden met de voorwaarden van de race.
In de uitslagen zal iemand die een te hoog watt/kg heeft gereden worden gedeclasseerd of van categorie verzet. 

Overzicht van al je statistieken

Zwiftpower is ondertussen veel meer dan een uitslagenbord. Je kan er al je statistieken raadplegen van al je ritten op zwift. Elke rit die je ooit gereden hebt op zwift is vermeld. Zo kan ik mijn eerste rit op 24 augustus 2015 vinden. Dus ook de ritten die je alleen hebt gereden zijn opgenomen. 

De mensen bij zwiftpower zijn met al deze data aan het werk gegaan en je kan voor elke KOM/QOM of segmenten vinden welk je beste tijden zijn en in welke rit je ze gereden hebt.
Natuurlijk mag een powercurve of vermogenscurve mag ook niet ontbreken. Veel van deze zaken kan je bijvoorbeeld ook op Strava vinden maar het is wel handig ze hier verzameld te hebben.

Wat zijn je specialiteiten

Wat ik persoonlijk een erg coole tool of gegeven vind is een overzichtje van waar je sterke punten liggen.
Het is te vinden in je profiel net onder de foto en geeft je een indicatie op basis van de vermogensgegevens van al je activiteiten op Zwift waar je sterke en zwakke punten liggen.
Ze maken gebruik van je maximaal vermogen gedurende 15 seconden, 1 minuut, 5 minuten en 20 minuten. 
Is een leuk extraatje. 

Ploegen in Zwift en Zwiftpower

Ploegen hebben ook hun plekje gekregen binnen zwift en zwiftpower. Je kan via zwiftpower ook toetreden tot een ploeg. 
Het is veel eerder een sociaal gebeuren dan echt praktisch. Er zal tijdens wedstrijden op Zwift wel worden samengewerkt onder ploegmaats, maar ik heb hier niet echt ervaring mee. Ik ben meestal al blij dat ik redelijk kan volgen en de aankomst haal en dan liefst niet als laatste.

Aanmelden bij Zwiftpower.

Aanmelden bij Zwiftpower is eenvoudig. Je hebt wel je Zwift-ID nodig om deze te kunnen verbinden. Deze kan je vinden via zwift.com. Na het inloggen ga ja naar “ACTIVITY FEED” en je opent één van je activiteiten. Boven de gegevens van afstand e.d. vind je een klein tandwieltje wat je mag aanklikken. Je komt dan in de “ACTIVITY SETTINGS“.

Opzoeken van Zwift ID.
Opzoeken van Zwift ID.

Ga met het pijtje op het aangeduide veld staan, “DOWNLOAD FIT FILE” maar klik niet. Je zal dan links onder een link zien verschijnen. Noteer de nummer na /prod/. Dit nummer is je Zwift ID.

Hoe je Zwift ID vinden
Hoe je Zwift ID vinden?

Je moet dan nog zwiftpower toegang geven tot je gegevens van Zwift. Die doe je ook via de website van Zwift in je Profiel – settings – connections. Onderaan de pagina kan je toegang verlenen aan Zwiftpower van je gegevens.

Als laatste stap geef je Zwiftpower ook toegang tot je gegevens van Strava. Die toe je in de website van Zwiftpower. In je profiel kan je daar in de balk bovenaan “settings” selecteren. Hie kan je de verbinding maken met strava.

Eén reactie

  1. SportSport

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën